Valys - ABOS-Anna Paulowna

Anna Paulowna e.o.
Ga naar de inhoud

Valys

Wat kunt u met Valys?
Op familiebezoek of een dagje erop uit? Als u een mobiliteitsbeperking heeft, is dat met alleen het openbaar vervoer misschien niet goed te doen. Voor korte afstanden is er in veel plaatsen een lokaal vervoerssysteem (bijvoorbeeld Regiotaxi of Seniorenbus).
En als u verder van huis wilt, is er Valys.
Uitstapjes buiten uw regio met Valys
Valys is bedoeld voor sociaal recreatieve uitstapjes op bovenregionale afstanden. Bovenregionaal betekent dat de bestemming of het vertrekpunt van de reis op meer dan vijf openbaar vervoerzones van uw woonadres ligt. In de meeste gemeenten bestaat voor de korte afstanden een lokaal vervoerssysteem (bijvoorbeeld Regiotaxi of seniorenbus).
Met Valys krijgt u voor een aantrekkelijk tarief taxivervoer dat u veilig en zeker naar uw bestemming brengt of dat u kunt gebruiken op plaatsen waar het openbaar vervoer voor u geen uitkomst biedt. Als u reserveert, kunt u aangeven of u een rolstoel of scootmobiel meeneemt.
Valys en openbaar vervoer
Met Valys kunt u een reis boeken van deur tot deur, al dan niet in combinatie met het openbaar vervoer. Reist u met de trein, dan is het handig om te weten dat de NS u kan helpen bij het in-, uit- en overstappen, ook wel assistentieverlening genoemd. U kunt assistentie aanvragen bij de NS of bij Valys. Meer informatie kunt u krijgen op de NS-stations of via www.ns.nl
Makkelijk te boeken
Boeken kan 24 uur per dag via www.valys.nl of door tussen 6:00 uur 's ochtends en 1:00 uur 's nachts te bellen naar 0900-9630 (lokaal tarief). Wij adviseren u om ten minste 1 dag van tevoren te boeken, maar in de meeste gevallen kan boeken nog tot 1 uur voor vertrek. Bij een rit met assistentieverlening is de voor aanmeldtijd 4 uur. Bouw enige speling in bij het plannen van uw reis:

Terug naar de inhoud