VERVOER - ABOS-Anna Paulowna

Anna Paulowna e.o.
Ga naar de inhoud

VERVOER

Ouderen willen zo lang mogelijk participeren in de samenleving, ook als daarvoor een bus- of treinreis noodzakelijk is. Ouderen willen zelfstandig kunnen reizen. Toegankelijk en sociaal veilig OV, treinen en bussen die op tijd rijden en goed op elkaar aansluiten, duidelijke informatie over vertrektijden en mogelijke vertragingen, vriendelijk personeel, betaalbaar OV – aspecten van het OV die voor de (oudere) reiziger van groot belang zijn.
Belbusvereniging Noordkop: personenvervoer van deur tot deur
In  de gemeente Hollands Kroon rijdt de Belbus Noordkop. Dit is een voor ieder toegankelijk vervoerssysteem dat rijdt  op maandag tot en met zondag van 6.00 – 24.00 uur. De Belbus Noordkop (kortweg: de belbus) is van en voor alle inwoners van Hollands  Kroon. De belbus brengt u van deur tot deur.
De Buurtbus
De Buurtbus is een kleinere bus voor 8 personen die  volgens een vaste dienstregeling een vaste route rijdt. De chauffeurs  zijn vrijwilligers. Bij de chauffeur kun je een kaartje kopen met pinpas  of creditcard. Je kunt ook reizen met een OV-chipkaart.  
        
Valys
Valys  is er voor reizigers met een mobiliteitsbeperking die  sociaal-recreatieve uitstapjes buiten de eigen regio willen maken. Op  familiebezoek of een dagje erop uit? Voor de korte afstanden is er in  veel plaatsen een lokaal of regionaal vervoerssysteem, maar als u verder  van huis wilt, dan is er Valys.
Trein
Treinverbindingen
Inwoners van Hollands Kroon kunnen gebruik maken van de stations te Anna Paulowna en Schagen. Deze twee stations hebben een goede intercity-verbinding met Alkmaar, Amsterdam, Utrecht en verder (richting Gelderland).

Terug naar de inhoud